DROFFICE
Systemlife - Soluţia pentru poluarea aerului

Systemlife este un sistem inovativ de filtrare ce purifica aerul din oraşe pe o rază de aproximativ 350 metri, acoperind o zona de circa 400,000 metri patraţi.

Datorită unui sistem bazat pe o tehnologie avansata de filtrare, staţia Systemlife aspiră aerul în mod continuu, reţinând praful fin, poluanţii şi mirosurile si returnând aerul curat în atmosferă ca etapa finala a ciclului de absortie. 

Dimensiunile sale reduse, în mare asemanatoare cu cele ale unui autoturism, permite amplasarea staţiei de filtrare în orice spatiu urban.

Funcţionarea staţiei Systemlife este controlată în timp util de către un sistem computerizat.

Datele acumulate în timpul funcţionării sunt transmise electronic către un centru de control sau către organizaţiile responsabile pentru calitatea aerului.

Spectrometrul încorporat în staţia de filtrare colecteaza, analizeaza si transmite datele compozitiei prafului filtrat.

Transmiterea informatiilor despre cantitatea si dimensiunea particulelor are loc in mod repetat la un interval de 6 secunde, categorisindu-le pe dimensiunile: PM 10, PM2.5 si PM1.

Eficienta filtrarii este asigurata de procesul de curatare a filtrului.

 
Filtrare cu tehnologie de vârf

Staţia de filtrare Systemlife acţionează asemenea unui plamân tehnologic, aspirând aerul poluat si eliberându-l curat prin functionarea celor patru sisteme complementare de filtrare.

Primul sistem are in compozitie o ţesatură de plasă largă ce reţine cele mai mari particule, facilitând etapele de filtrare.

A doua etapa utilizează filtre deosebit de fine în vederea reţinerii particulelor cu dimensiuni de 0.01 microni, altfel formulat, praful fin.

Al treilea proces de filtrare implică cartuşe cu carbon activ şi curaţă aerul de poluanţii de natură gazoasă, inclusiv substanţe organice (uleiuri minerale, poli-aromatice, hidrocarburi, benzen), substanţe halogenate (clorid, fluorid, compusi de brom, etc.) şi mirosuri.

Ultima etapă este cea mai avansată din punct de vedere tehnic şi constă dintr-un filtru electrostatic capabil să reţină peste 95 la sută din poluanţi, inclusiv cei cu dimensiuni de 0.001 microni.

În timpul acestei etape, debitul de aer este expus unor descărcări electrice ce încarcă electric particulele poluante şi permite ulterior să fie reţinute de către un colector electric.

Informaţii despre calitatea aerului în timp util

Statia de filtrare Systemlife permite purificarea unei cantitati de 10,000 m3/h cu o eficienţă de filtrare de peste 95 la sută.

Un sistem computerizat controlează totul de la distanţă şi are nevoie doar de o întretinere minimă.

Datele despre concentraţiile poluante şi performanta de filtrare sunt monitorizate în mod continuu în interiorul staţiei de către spectrometrele de cantitate şi în exteriorul acesteia de către o retea de senzori distribuiti pe toata zona deservită.

Toate informaţiile pot fi transmise în timp util către autorităţile competente cum sunt departamentele de mediu ale autorităţilor locale sau agenţiile pentru protecţia mediului, permiţând monitorizarea permanentă a calităţii aerului oraşului, precum şi a detaliilor suplimentare despre tipul prafului prezent.

O lumină albastră vizibilă pe panoul de comandă al turnului indică funcţionarea corectă a sistemului de filtrare, în timp ce lumina gri atentioneaza asupra executării întreţinerii aparatului.

Praful fin reţinut în interiorul staţiei de filtrare este colectat în containere sigilate care sunt preluate trimestrial pentru a fi duse pentru depunere în uzine autorizate.

Acest lucru duce la evitarea riscului revenirii poluanţilor în atmosfera oraşului.

O soluţie multilaterală

Dimensiunile reduse ale statiei, izolarea fonică completă a componentelor sale şi posibilitatea controlului de la distanţă permit staţiei de filtrare Systemlife să fie potrivită pentru toate zonele urbane. 

De exemplu, staţiile pot fi instalate în : pieţe şi străzi cu trafic aglomerat, grădini publice, locuri de joacă pentru copii, şcoli, campusuri universitare, zone industriale şi uzine, tunele, spitale, centre comerciale, parcări auto, aeroporturi.

Oraşele în care trăim pot beneficia de avantajele Systemlife prin poziţionarea unui anumit număr de staţii de filtrare în puncte strategice şi coordonând operaţiunea dintr-un centru de control.

Systemlife - meniu
Copyright ©2011 SC DR.OFFICE GROUP SRL